Bouwafval container huren

Wanneer je gaat verbouwen moet er vaak puin worden afgevoerd. Een bouwafval container is daarvoor het ideale middel. Het is daarom goed om te weten wat je kwijt kunt in zo’n container. Er zijn namelijk containers voor diverse soorten afval. Dat heeft te maken met de manier waarop het opgehaalde afval wordt verwerkt en niet zozeer met de vorm van de container. Het doel is om indien mogelijk materialen opnieuw te gebruiken of anders te recyclen. Bouwafval kan bijvoorbeeld heel goed dienen voor de fundering van een weg. Bouwafval containers zijn doorgaans open, maar er zijn ook gesloten versies. We vertellen je hier graag meer over.

Wat kan je kwijt in een bouwafval container?

Zoals de naam bouwafval container al aangeeft, is zo’n container bedoeld om bouwafval, wat ook wordt aangeduid met sloopafval, af te voeren. Wat je in zo’n container kwijt kunt, is onder meer het volgende: stenen, metselpuin, grofvuil, huisraad, tapijt, gasbeton, glas, papier, metaal, hout, grindtegels, isolatiemateriaal en maximaal 5% zand. Als je gaat verbouwen, is het goed om na te gaan welke soorten afval je zult hebben en dus welk type container(s) daar het beste op aansluit(en).

Verwerking

Het feit dat je vele soorten afval kwijt kunt in een bouwafval container is voor jou natuurlijk prettig. Dat maakt de verwerking van het afval echter redelijk complex en dat heeft natuurlijk invloed op de huurprijs van een container. Om mee te beginnen, wordt het afval naar omvang gesorteerd. Voor grote stukken is dat handmatig. Kleinere stukken gaan op een transportband en worden machinaal gescheiden. Met magneten worden ijzeren voorwerpen eruit gehaald. Met gebruik van water, wind en infrarood worden hout, plastic en papier uit het afval gefilterd. Aan het eind van het proces zijn het weer mensenhanden die de scheiding compleet maken.

Capaciteit van een bouwafval container

Je hebt verbouwingen van allerlei omvang. Voordat je een container bestellen gaat, dien je een inschatting te maken van de hoeveelheid afval. Containers bestellen, kan je trouwens online doen. De huurkosten van een container hangen samen met de grootte ervan. De capaciteiten zitten tussen de 3m³ en 40 m³. Een container met een capaciteit van 6 m³ wordt veel gebruikt. Maar als je een kleine badkamer gaat verbouwen, dan kan een 3m³ container voldoende zijn. Het is natuurlijk wel vervelend als je capaciteit te kort komt. Ruim inschatten van de hoeveelheid puin is aan te bevelen. Bij Reko Raalte kun je de bouwafval container huren die het beste bij jouw project past.

Meer informatie? Neem contact op!

Wil je meer informatie over het huren van een bouwafval container of een van onze andere producten? Neem dan direct contact met ons op of bestel direct op onze website!

Reko Raalte
Bestellen
Account