Recycling

REKO is een milieubewuste organisatie

Wij bieden verschillende recyclingsmethoden aan om afvalmaterialen zo veel mogelijk geschikt te maken voor hergebruik, te weten: puin breken, grond zeven en houtverkleining.

Puin breken

REKO is in het bezit van een moderne mobiele puinbreker. In één werkgang kan puin van circa 70 x 70 cm worden gebroken naar een product van 0 tot 40 mm. Dit menggranulaat (gebroken puin) is gecertificeerd conform de BRL 2506-norm, en voldoet daarmee aan het Besluit Bodemkwaliteit. Het kan gebruikt worden als funderingsmateriaal bij wegenbouw of als grondstof voor andere producten. U reduceert hiermee laad- en transportkosten doordat de puinbreker met zeef overal inzetbaar is.

Ook op locatie kunnen wij zeven en verkleinen met een mobiele zeef en brekers.

Grond zeven

REKO heeft ook roterende trommelzeven waarin in één werkgang twee fracties gescheiden kunnen worden. Behalve zwarte grond zeeft de machine ook moeiteloos zand, puin, metselzand, grind en meer. De kwaliteitszeef is uitermate praktisch bij het op locatie opschonen van verontreinigde grond en bij projecten die duurzaam moeten worden uitgevoerd. De mobiele trommelzeef is snel inzetbaar doordat hij binnen 15 minuten transportklaar gemaakt kan worden.

Hout verkleinen

Voor het verkleinen van diverse materialen beschikt REKO over een langzaam draaiende shredder. Deze machine is zeer geschikt voor het verkleinen van boomstronken, groenafval, sloophout enzovoort. Zo besparen we op verwerkings- en stortkosten en houden we de innametarieven laag.

De shreddermachine is te verplaatsen met een vrachtauto met containerinstallatie. Hierdoor is de inzet ervan op diverse plekken mogelijk.

Meer weten? Neem contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Reko Raalte
Bestellen
Account